Home > Cpu Usage > High CPU Usage On Fresh Install

High CPU Usage On Fresh Install

Contents

Will do after running the rest of the scans. Since I have now forked out for the OS I figured it would be silly to downgrade again. I hope HP supply drivers on their site. past few hours its ok. Check This Out

Also if your machine is over 3yrs old it might be worth running this: Free Download PC Upgrade Advisor Windows 7 Hardware Programs Issues #2 kemical, Aug 11, 2010 defect New If the mobo or CPU is fried would be an issue. Now go to the services tab and remove any services that you don't need. lol dna_emerald, Mar 28, 2010 #8 dna_emerald Thread Starter Joined: Mar 28, 2010 Messages: 12 jpboyrox said: ↑ Could you post a "HiJack This" log?Click to expand... http://www.tomshardware.com/forum/260087-28-clean-install-usage

Cpu 100 After Clean Install Windows 7

The new install was still sluggish and at time almost unresponsive e.g. Best answer aford10Apr 9, 2009, 6:00 AM Quote: The only process that shows usage is the task manager while it's open. I Checked the processes and it is always showing that "system" is the one doing this. After a clean install, both before updated and after updates, I still get 100% CPU usage.

It would just sit there searching for an hour and never find an update. Several threads around here that detail how. I have an external hdd I can try this on. Kb3050265 Any advice would be great.

other driver updates? 1 Datil OP Jstear Dec 17, 2013 at 5:19 UTC What process is using 100 CPU?  Hopefully it's System Idle Process as that is not Cpu Usage 100 Percent Windows 7 It's not according to this list: http://www.alcpu.com/CoreTemp/supportlist.html I've seen monitoring programs cause issues like this as well, btw. Learn More. click for more info I connected it via SATA to my MOBO.

Show Ignored Content As Seen On Welcome to Tech Support Guy! How To Fix High Cpu Usage Since I'm not completely done yet. ** update. I then decided to reformat the partition first and then install it. All I had to do was unplug the computer and plug it into a normal outlet, lol.

Cpu Usage 100 Percent Windows 7

I reloaded Windows XP only to find it is still so slow it is unusable. http://forums.afterdawn.com/threads/cpu-reaches-100-with-nothing-running-in-clean-win7-install.745244/ Can't run Windows 10 on them thanks to crappy driver support from the hardware manufacturers. Cpu 100 After Clean Install Windows 7 Will try it again. Cpu Running At 100 Windows 10 aford10Dec 4, 2009, 3:07 AM Quote: I would go for a completely new pc if you have the money.

I decided to reinstall win7 on the partition however this did not solve the problem either. his comment is here All others are at 00. I'm not sure why or how but it worked.    Here's the link  http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_xp-windows_update/latest-windows-xp-update-and-svchostexe-problems/57ff2a95-3a9c-4e85-a879-b340c65acfa5

  I realize this is for XP and you're on Win7 but i figured it's worth it simply opening up a Youtube video or trying to install Word would push the CPU to 100%, and make the machine unusable. Windows 7 Cpu Usage 100

Then you can get the correct drivers from Dell's website. I never checked the temperature though. As soon as I've gotten them done I'm sysprepping it and making copies of the image everywhere, not going through the last 2 days of pain all over again.... 1 this contact form and a couple of other programs to get me going.

Clean install of XP on dell 3000. Svchost 100 Cpu Useful SearchesRecent Posts Log in Sign up Windows Forum Windows 7 Forums > Windows 7 Help and Support > Dismiss Notice Welcome to Windows Forums. Currently trying to install Symantec Endpoint Protection RU1 but it keeps failing.

I used Rising Antivirus (Chinese software), AVG, and Avast!, and am currently scanning the new install with Microsoft Security Essentials.

Would this help or is it only for AMD rigs? I read somewhere that suggested I create a new desktop profile and this would fix things. If you shut it down, it powers down for one second and restarts. System Idle Process High Cpu The pc hasn't been connected to the internet since the new install.

I mean preventing CPU from downclocking and such (EDIT: by error and/or incompatibility). LatencyMon shows this after 15 min: solved High CPU usage. Actually Intel chipset drivers has no drivers for majority of devices. navigate here I currently am running Vista 32 on the other partition with no problems.

Here is some background: SPECS: Core 2 Quad Q6700 @ 2.66GHZ Intel DG35EC Corsair 4X2GB DDR2 Hitachi 1TB | WD Ext 1TB Geforce 9600 GSO 768MB NZXT HALE82 650W Win7 Home Yes im running the latest intel chipset that MSI has on their webpage, installed right after windows finished the clean install. the rest of the time Windows Firewall and common sense are your best anti-virus tools (always have been). SMH 0 Habanero OP Semicolon Dec 18, 2013 at 5:16 UTC Garak0410 wrote: It is general though svchost that is using it all svchost.exe is really general.  When

I don't have any dell disks... It will sit there with STARTING WINDOWS and will not proceed. Microsoft is a dirty, dirty, rotten &(@13`13!!!#%&*A(!&#( #5 Appletax, Aug 25, 2015 coffee likes this. CommonTater said: ↑Kemical is giving you very good support and I don't want to step on his toes.

I have an AMD rig and I needed something called ASM104xUSB3. You're done! Last edited by mbk1969; 01-15-2014 at 14:07. I cannot be certain of the cause of this but I recall two events that may be related. (1) I had a laptop die around this time so I was going

I figured since it keeps happening, and to generally get with the times I may aswell purchase Windows 7 and do a completely fresh install. The pc hasn't been connected to the internet since the new install.